Bozso.eu - Örökláda

Galéria

Minden darab, amit készítek, egyedi, sorszámozott, szignált. A ládák minden eleme egyedileg készített magas minőségű kézműves termék. Az aranyozott fafelületek és betűk 24 karátos dupla arannyal, a veretek aranyozott rézből készülnek. Befoglalt kristályok, drágakövek (certifikációval), egzotikus nemes anyagok teszik még különlegesebbé. A fa felületkezelését tradicionális sellak politúrozással készítem.

Így válik eggyé a tradíció és a modern, mindennapunk részéve a művészet.

Álmodja meg, rendelje meg az Ön különleges "örökládáját"!

President

Minden része fából készült,  festett és 24 k arany felületkezeléssel. A korona aranyozott réz , valamint a zár és a zsanér is.

Mérete: 47*38 cm, magassága: 31 cm.

Kincses sziget

Tűzzománc portrék arany keretben. Lehetnek kerek vagy ovális alakúak, színes vagy antik hatású képekkel.
A virágokban 9 db csiszolt smaragd és zafír kő van (certifikációval).
A családfa több portréval is készülhet kívánság szerint.
A zár és a zsanér aranyozott réz.

Mérete: 35*34 cm , magassága: 23 cm

Forrás

A felirat, a nap és hold szimbólum 24 k arany felületkezeléssel készült.
A zár és a zsanér aranyozott réz.

Mérete: 40*30 cm , magassága: 23 cm

Erő, hűség, remény

Minden része fából készült,  festett és 24 k arany felületkezeléssel.
Az oroszlán szeme csiszolt smaragd (certifikációval).
A zár és a zsanér aranyozott réz.

Mérete: 49*39 cm , magassága: 34 cm

"Otthon bárhol lehet az ember, de haza csak egy van."
(Sopron 1956 - Kanada 2014)

Házi Áldás

A Házi Áldás láda hagyományos, magyar nádfedeles, tornácos parasztházat ábrázol. Magában hordozza a régi emberek mára kicsit elfeledett ősi tudását, bölcsességét, életszemléletét. Méltó része a tűzzománc technikával készült Házi Áldás, ami régen elengedhetetlen tartozéka volt az otthonoknak. Az ablakok ezüstfólia borítással készültek. Vannak még titkai.

Mérete: 35*39 cm, magassága: 28 cm

 

 

Aranykakas

Az Aranykakas láda egy hangulatos ódon vidéki templom. Minden templom szakrális központ, hatalmas energiákkal amit az odajárók hite táplál. A kupola és a tető antikolt bronz és ezüst borítást kaptak. A homlokzati elem - Isten szeme - szintén aranyozott. A réz veretek, zár, kulcs, szélkakas aranyozva vannak. A lépcsősorban rejtett fiókkal.

Külső mérete: 39 cm * 24 cm, magassága: 43 cm

 

Erdély

 Erdély vadregényes tája és Vajdahunyad vára ihlette díszláda, mely régi korok dicsőségét hirdeti. Egy darabka történelem, magával ragadó hangulat, erő és játékosság csodás keveredése. Biztonságot sugároz, mégis hordozza a korra jellemző romantikus hangulatot.


Különleges darab, különleges embereknek. 

Országláda

 ...1000 évet átfogó szépség. Reneszánsz stílusú láda, mely az ország Mátyás király kori bőségét sugározza. Tetején 24 karátos arannyal bevont csodaszarvas. Elején egy varázslatos miniatűr olajfestmény, mely a Magyar Parlament épületét ábrázolja. Ez a láda, szimbolikusan országunk 2015-ös  augusztus 20-ai születésnapjára, államalapításunk ünnepére készült.

Ajándék

Harmonikus, csodálatos darab, örök ajándék. Elegáns, mégis visszafogott, valójában energiától duzzadó, pozitív érzéseket kelt maga körül.Diófurnéros, kézzel fényezett, külsején mahagóni díszszalag fut körbe, 450 db parányi aranyozott dísszel.Belsejében "végtelen" cseresznyevirág, igazgyöngyökkel. Benne van a fent és a lent és kicsiben az egész Világ. 

Csodafa

 Az emberek és  növények kapcsolata csodálatos. Biztosítják számunkra az oxigént, táplálnak, gyógyítanak minket, otthont adnak, meleget...Ez a fa csak EGY, a végtelen sok csodafa közül. A ginkgo biloba ősi eredetű,a keleti kultúrák nagyra becsült növénye. Sokszínűségét szerettem volna kifejezni jade kő terméseivel, hiszen maga a jade is ősi gyógyító féldrágakő.  

Óceán

Szimbolikusan az élet, ilyenek vagyunk az élet tengerén. Csodálatos dolgok vesznek körül bennünket, fejlődünk, kiteljesedünk és közben hozzáteszünk valamit a nagy egészhez. „Ahogy fent, úgy lent, ahogy kint, úgy bent.” A láda négy sarkán négyféle delfin szobor van, 22 karátos arannyal futtatott fémből (valamint a zsanérok is). A láda többi díszét fából faragtam meg. A fa virágaiban 10 igazgyöngy van. A zárszerkezet ismét egy titkos megoldással működik.